Heren 1 Apr
4

IJsseloever Heren 1 - Myra Heren 1 2/4

Nieuws afbeelding
Na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd, mochten onze mannen van Myra het spelletje starten. Voorafgaand aan de wedstrijd heerste er afgelopen week een gezonde spanning op het trainingsveld en in de kleedkamer. De wedstrijd tegen IJsseloever is zeer bepalend voor de eindstand linksboven in het rijtje. IJsseloever stond met 28 punten op de tweede plaats, gevolgd door Xenios en Naarden. Met een voorsprong van maar vier punten op de nummer twee en drie, zou het nog weleens spannend gemaakt kunnen worden in de strijd om play-offs. Myra kon zeker goede zaken doen in het weekend door de achtervolgers op grotere afstand te zetten. Wat ook deze week tegen Xenios thuis gedaan moet worden voor een vrijwel zekere plek voor play-offs.

IJsseloever was een harde noot om te kraken, ondanks dat het weer meezat met een ontspannen zonnetje. Deze kraker was ongetwijfeld een bloed-op-de-palen wedstrijd. Een wedstrijd waar de kanaries wederom weer vaak naar de borstzak moesten grijpen, en waar zelfs de fysio-therapeuten flink in actie moesten komen. Behalve Frank, want die lag thuis op de bank. Knipoog.

Myra kwam op een 1-0 achterstand nadat de verdediging iets te laat aan de handrem trok bij een rebound van een IJsseloeverse strafcorner. Randje cirkel werd een speler van IJsseloever de lucht in getorpedeerd, waarna een strafbal en een gele kaart voor 10 minuten werd toegekend. Deze strafbal werd puik in de rechter benedenhoek geplaatst. Ondanks deze tegenslag wisten onze mannen het hoofd boven water te houden en gaven afgezien van wat strafcorners vrij weinig weg. Geduld is een schone zaak, en IJsseloever lukte het maar niet die 2-0 te scoren.

De rust brak aan en beide teams gingen richting kleedkamer. Er werd geconcludeerd dat er veel meer energie moest worden geleverd, zowel voorin als op het middenveld. De opbouw verliep namelijk stroef in de eerste helft, waardoor de spitsen weinig kansen wisten te creĆ«eren. Met het uitgangspunt weer te focussen op het eigen spel, trok Myra aan het langste eind in de tweede helft. Er moest weer worden gestart met 10 man, en de billetjes moesten nog even dichtgeknepen worden.

Toen er weer 22 spelers hun gang gingen, wist J. Tel met een hoge backhand de keeper zenuwachtig te maken, waarna deze met zijn eigen klomp de bal wist binnen te tikken. De 1-2 wist J. Tel wederom aan te geven, maar ditmaal met een variant in de strafcorner op Duco die bij de eerste paal in kwam lopen, na de bal aangegeven te hebben. Een zinderende tweede helft was het wel degelijk, met veel fysieke strijd en emoties die de kanaries bewonderenswaardig onder controle wisten te houden. Myra wist de zaak schoon te houden, en met geduld de 1-3 te scoren uit een vlijmscherpe counter onder leiding van wederom J. Tel en Tommy Vis.

Met wat duwen en trekken hebben onze mannen van Myra drie punten mee naar huis gesleept, om daarna met Bas een pilsje te kunnen drinken op de zwoele zondag middag.