Header - H1 yel.jpg Header - Kinderen.jpg Header - Myra terras.jpg Header - Myrasokken senior.jpg Header - Publiek 1.jpg
Bestuur Nov
5

Bericht van de gemeente Amstelveen over de mogelijke uitbreiding International School of Amsterdam

Nieuws afbeelding

In de afgelopen periode heeft intensief overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Amstelveen en onder andere een groot aantal sportverenigingen over de mogelijkheden om een uitbreiding van de International School of Amsterdam aan de Sportlaan te faciliteren. Naast vele andere onderdelen, was een van de onderdelen van deze besprekingen de concentratie van de hockeysport op Sportlaan-Oost.


De besturen van HV Myra, MHC Amstelveen, Stichting Hockeypark Myra en Stichting Sportaccommodaties Startbaan zijn vanaf maart met elkaar in gesprek geweest om te verkennen hoe beide verenigingen en beide stichtingen zouden kunnen samenwerken als de concentratie van de hockeysport op Sportlaan-Oost plaats zou vinden. Doel daarbij was een toekomstbestendige basis te creĆ«ren voor kwalitatief hoogwaardige hockeysport in Amstelveen-Zuid. De eerste optie die daarbij werd onderzocht was een fusie tussen beide verenigingen tot één nieuwe vereniging op één complex. 


Op 1 november jl. heeft de gemeente Amstelveen de besturen van de betrokken verenigingen en stichtingen echter laten weten dat de uitbreiding van de International School of Amsterdam op de Sportlaan en daarmee de concentratie van de hockeysport op Sportlaan-Oost van de baan zijn. Er is geconcludeerd dat het project in de voorgestelde vorm, op de voorgestelde locatie, binnen de vereiste tijdplanning niet haalbaar is. De gemeente heeft zijn dank uitgesproken voor het meedenken en het zoeken naar oplossingen. De gemeente erkent dat de uitkomst van dit proces teleurstellend is, zeker voor verenigingen die, aanhakend op herschikking van complexen, vergaande gesprekken omtrent samenwerking/fusie hebben gevoerd. 


De besturen van HV Myra, MHC Amstelveen, Stichting Hockeypark Myra en Stichting Sportaccommodaties Startbaan hechten eraan naar u als leden te benadrukken dat zij het gehele traject tot en met het eind in goede harmonie en samenwerking hebben afgelegd en dat zij gezamenlijk zijn opgetrokken richting gemeente en andere betrokkenen. We gaan ervan uit dat we die verstandhouding in de toekomst zullen koesteren. Maar eerlijk is eerlijk, de inzet was aanzienlijk hoger. 


Vanuit HV Myra en MHC Amstelveen is ervoor gepleit dit hele proces goed te evalueren met betrokkenen. Dit soort processen zijn te ingrijpend om er geen lessen uit te trekken. 


Bestuur Hockeyvereniging Myra Bestuur MHC Amstelveen
Bestuur Stichting Hockeypark Myra Bestuur Stichting Sportaccommodaties Startbaan

Hoodsponsors

Instagram