Heren 1 Okt
18

Xenios Heren 1- Myra Heren 1 16/10

Nieuws afbeelding
Helaas geen overwinning deze week, maar uiteindelijk mogen we niet klagen met één punt. Zoals wel vaker dit seizoen was de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Waar we het hele seizoen al bezig zijn met aanvallend en dominerend hockey lieten we zondag het kaas van ons brood eten. Ons doel is om zo snel mogelijk druk op de bal te krijgen, maar in de eerste helft kregen we dit niet voor elkaar. Xenios had veel balbezit en creëerde een strafcorner. Deze werd 2 keer goed gekeerd door Glenn, maar de derde keer lukte dit helaas niet. 0-1 achter. Xenios bleef de bovenliggende partij en kreeg uit een volgende strafcorner een strafbal. De tweede strafbal tegen dit seizoen en voor de tweede keer werd deze uitstekend gepakt door Glenn. Gelukkig was de eerste helft snel voorbij en konden we dankzij Glenn, die een flink aantal puike reddingen had verricht, met een kleine achterstand de kleedkamer in.

In de rust kregen we een terechte donderspeech en hoefde over tactiek eigenlijk niet gesproken worden. We moesten *$%#$$**#$$ uitstralen waarom wij op de eerste plek staan en 3 tandjes meer energie leveren. Gelukkig herpakte we ons goed in de tweede helft en begon het te lopen. We creëerde wat kansen en corners, maar de bal wilde er nog niet in. Pas een paar minuten voor het eind van de wedstrijd was daar Timmê met een heerlijke actie over de achterlijn waarna Steef de bal in het doel kon tikken. Nog een paar minuten te gaan en het publiek werd helemaal gek. De laatste minuten waren erg hectisch. Terechte strafcorners, onterechte strafcorners, gele kaarten en grote kansen zorgde voor een extreem spannend slot. Xenios kreeg nog een (onterechte) uitspeelcorner, maar deze werd gemist en zo konden we één punt meenemen richting Amstelveen.

Al met al dus een uitslag waar we niet heel ontevreden mee hoeven te zijn, maar zondag gewoon weer 3 punten. Aanstaande zondag spelen we weer uit, deze keer op Naarden. Supporters die afgelopen zondag naar Xenios zijn gekomen (wat waren het er veel), BEDANKT!!