4

Reigers Heren 1 - Myra Heren 1 2/10

Nieuws afbeelding
Trouwe lezers,

Afgelopen zondag werd er met maar liefst 1-6 gewonnen bij de Reigers. Op een ontzettend traag veld hebben wij 70 minuten in de regen gebikkeld en meer dan terecht de 3 punten binnen gesleept. Door blessures van Lars, Boyd en Oliver mocht Duco zijn rentree maken, en dit deed hij niet onopgemerkt.

De wedstrijd begon wat stroef aan onze zijde en Reigers creëerde wat kansen en een strafcorner. Deze corner werd er met het bovenbeen uitgelopen door onze 1ste uitloper Jopie, waardoor wij een vrije slag mee kregen. Door een paar goede reddingen van Glenn stond het gelukkig nog 0-0. Dat Stefan kon scoren wisten we allemaal al, maar dat hij ook z’n mannetje gruwelijk kon passeren is nieuw dit seizoen. Na een mooie actie pusht steef de bal hard in het net. Niet veel later is daar de eerste goal van Jurian, een heerlijke backhand richting de verre bovenhoek. Pitchertjeeee! Voor rust worden nog een aantal kansen gecreëerd, maar de 0-2 blijft op het scorebord staan.

In de 2de helft krijgen wij onze 1ste (en ook enige) strafcorner van de wedstrijd. Cornerspecialist Jopie staat klaar en sleept de bal snoeihard binnen, 0-3. Reigers ging hierna vol op de aanval waardoor ze veel ruimte weggaven achterin. Niet veel later werd deze ruimte gevonden door de spitsen van Myra en kon Stefan, na goed voordeel van de scheidsrechter, een hoog terugkomende bal van de keeper het goal in smashen. Na een mooie aanval uit een turnover was het Jeffrey de 0-5 mocht binnenwerken. Myra denderde lekker door en creëerde veel kansen. Een niet te missen kans bij de 2de paal werd  gemist door invaller Duco, maar dit maakt hij enkele minuten later helemaal goed, en hoe! (zie video FB HV Myra H1).

In de allerlaatste seconde gaven we toch nog onnodig een goaltje weg, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-6.

Al met al kunnen wij tevreden terugkijken op deze natte wedstrijd en gaan wij deze week weer keihard trainen om deze vorm vast te houden. Wij hopen jullie aanstaande zondag allemaal weer langs de lijn te zien bij de thuiswedstrijd tegen IJssseloever. Supporters die 70 minuten onder een parapluutje in de stromende regen bij ons hebben staan kijken: Onze dank is groot!!