20

Bennebroek Heren 1 - Myra Heren 1 18/9

Nieuws afbeelding
Ich fange an, diesen Bericht in Deutsch, denn dies war ein Spiel mit deutschen Anklängen.

Afgelopen zondag stond Bennebroek op het programma. Na 2 jaar in de overgangsklasse, waarbij we regelmatig naar het zuiden of noorden van het land afreisden, spelen we dit jaar dichter bij huis. We begonnen de wedstrijd sterk, net zoals vorige week, maar hadden hier en daar toch wat moeite met de tactiek van Bennebroek. Kansen werden gecreëerd maar de bal wilde er nog niet in. Wat ons met veel kansen en corners niet lukte, lukte Bennebroek met een enkele kans wel. Weer op achterstand, ondanks goed en dominant spel.

Na rust vlogen we de kleedkamer uit en creëerde we weer veel kansen en corners, maar weer lukte het niet om de bal in het doel te krijgen. Na een vrije slag van Bennebroek in het 23-meter gebied, waarbij een van onze spelers onvoldoende afstand hield, kreeg Bennebroek een strafcorner. Deze ging erin en dus keken we tegen een 2-0 achterstand aan. In de 57ste minuut kregen wij een strafcorner, die genadeloos binnen werd gesleept door ome Jopie. 2-1 met nog iets meer dan 10 minuten te spelen.

We hielden ons koppie erbij en 4 minuten voor tijd krijgt Steef de bal aangespeeld in de cirkel en pusht hem hard het net in. Nog geen minuut later krijgen wij een gele kaart door een opzettelijk shootje, waardoor wij de wedstrijd uit moeten spelen met 10 man. Dit weerhield ons niet om ons aanvallende spel door te zetten en zodoende wisten wij in de laatste minuut een strafcorner te versieren. De scheids fluit af en een zogenoemde uitspeel corner kan ons 3 punten opleveren. De bal wordt gesleept, gekeerd door de keeper, maar daar staat onze Thomas, die de bal nog het goal in lepelt. 2-3 en de scheids fluit af. Wat een heerlijk gevoel die 3 punten, op z’n Duits. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, maar complimenten voor het team om door te blijven knokken tot het laatste moment. Meegereisde supporters bedankt voor jullie steun!

Aankomende zondag komt Overbos op bezoek, aansluitend het eerste Myra TD van het seizoen waar alle nieuwe jongens aan jullie voorgesteld zullen worden.